Review: Carroten BB Cream

Здравейте!

Направо не мога да повярвам, че ще пиша негативно ревю и то за марка, която харесвам толкова много. За първи път попадам на продукт на Carroten, които да не понасям (направо мразя) толкова много.

Става въпрос за BB Cream на марката.


Какво обещава производителя:


  • Слънцезащитен ВВ крем за лице.
  • Под формата на красиво флаконче с помпичка за удобно и прецизно дозиране.
  • Активни съставки - патентован комплекс /колаген, еластин и гликоген/, комбинация от витамини.
  • Обогатен с минерални пигменти.
  • Пет ползи само с един жест:
  •          - коригира 
             - изравнява
             - анти-ейдж ефект
             - овлажнява
             - защитава
    • Осигурява на кожата равномерно покритие.
    • Изравнява тена.
    • Действие против стареене - стимулира регенерацията на кожата.
    • Подчертава естественото излъчване на кожата.
    • Поддържа естествения хидробаланс.
    • Надеждна защита от вредните слънчеви лъчи - SPF 25.
    • Нюанс: Medium / Light.
    • Дерматологично тестван.
    • Производител - Гърция.

    Ще започна с единственото, което харесвам в кремчето. А това е високият слънцезащитен фактор- 25. Другият + е опаковката, помпичката е наистина много удобна.

    И сега  за всичко останало:

    Първо цветът- никакво покритие, прекалено е светъл, не се слива добре с тена на лицето, попива много бавно и има розов под тон, който ужасно много си личи върху моята кожа. Цветът не може да се наслоява, няма матиращ ефект, а по-скоро "сияен" (меко казано, буквално на лицето ми изглежда сякаш съм се изпотила).


    И причината, която ме кара буквално да ми се гади от BB Cream-а е УЖАСНИЯТ му аромат. Мирише толкова силно на слънцезащитно мляко (на тези най-гадните). И не стига, че аромата е гаден, но е толкова траен, часове след като се нагримирам все още го усещам. А аз дори не съм чувствителна на ароматизирани продукти, не знам някой с чувствителен нос или стомах как изобщо би издържал това мъчение.

    Друго, което не харесвам е това, че се разтича на бели ивици, когато се намокри съвсем леко, пада толкова бързо и лесно, ако идеята му е да се ползва на плажа, тази формула определено е сгрешена.

    Като заключение ще кажа, че високия фактор, за мен не е причина да си взема този BB Cream, защото има толкова други по-приятни продукти за защита на лицето на пазара в момента, които буквално не се усещат и не миришат.

    Името BB Cream според мен е просто рекламен трик за привличане на клиенти обикновен крем за лице с фактор. Нищо в стандартната формула не е променено, а има какво да се желае.

    Не бих купила, най-вече заради аромата.

    Carroten BB Cream- 50 мл. цена: около 12-13 лв.

    Какво мислите за крема? Само аз ли не го харесвам или има и други?

    P.S. И като доказателство за това, че всяка кожа е различна може да видите едно положително ревю на Fairy Land of Ellie - тук

    Love,
    Snejana

    You May Also Like

    8 коментара

    1. Хмм, на мен пък BB кремът ми хареса. Вярно, че ароматът е прекален, но пък цветът е подходящ за кожата ми. Финишът не е мат, а озаряващ, но пък не ми е омазнявал лицето. Разбира се, от кожа до кожа има разлика. :-))

      ОтговорИзтриване
    2. Хубаво е да знам, че поне някой го харесва. И за това, че от кожа до кожа има разлика си напълно права!

      ОтговорИзтриване
    3. На мен също ми хареса и то много, дори ще си купя оригиналния размер. На моята кожа се справя добре. Аз имам за прикриване само зачервявания, пъпки нямам и доста добре се справя. Отгоре слагам съвсем малко коректор под очите и малко на зачервяванията и съм доволна. Само не ми харесва този сияе завършък, наистина е все едно съм се изпотила, но слагам матираща пудра и става добре.

      ОтговорИзтриване
    4. На мен също не ми хареса поне за ежедневна употреба.За плажа може и да става, но за работни дни ми идва твърде тежък и имам чувството, че съм с маска.Аромата наистина е плажен :)

      ОтговорИзтриване
    5. На мен ми хареса доста и дори мисля да го купя, но ще го оставя за зимата. Сега сякаш наистина идва малко тежък за жегите. :)

      ОтговорИзтриване
    6. Аз съм си оставила за зимата този на Нивеа. Поне има по-поносим аромат.

      ОтговорИзтриване
    7. Като гледам не съм единствената, която не поняся аромата, а кой знае още колко други има. Направо има се чудя на акъла от Каротен как са го пуснали в продажба с тази миризма.. А конситенцията според мен си е направи мазна поне за мен сега лятото. Най-подходящ е за хора със сухи кожи.
      Поздрави!

      ОтговорИзтриване