Review: BIO Beauté by Nuxe | балсам за устни

Здравейте!

Сигурно сте забелязали тенденцията при продуктите за устни залагащи на масла. Всякакви от сорта lip oil в момента стабилно изместиха добре познатия балсам за устни, но лично според мен всичко това си е рекламен трик и още една агрегатна форма, под която да продават продукти за устни.

И като сме на вълна масла - Nuxe пуснаха на пазара (преди доста време) нова био серия с продукти за лице и тяло. Още от самото начало се залепих като не видяла на продуктите за устни... просто защото ги обичам. Веднага си взех маслото без цвят с кайсии, но може да се досетите, че щом ревюто се забави тооооолкова много, то очевидно за мен това не се е превърнало в must have продукт. Хубав, да, но не и живото-променящ!


Формулата прилича на вазелин, мека и маслена, но за щастие няма никакви петролни съставки в съдържанието. Много говоря за това колко са вредни вазелина, но все още има хора, които използват чист вазелин като балсам за устни или като средство за растеж на миглите, което лично на мен ми е напълно непонятно и никога не бих я доближила тази отровна смес до лицето си, а за очите и дума не може да става. Ако обаче вие по някаква случайност използвате вазелин с тази цел... ами, моля Ви недеите. Заменете го с чисто рициново масло, природно и безопасно и гарантирано работи!

Но да се върнем на балсама на Nuxe. Нанесен на устните ги омекотява моментално и оставя блясък. Ако го попиете устните Ви продължават да са меки. Не лепне и не е прекалено течен. Има лек аромат на кайсии, който според мен се задържа малко повече от необходимото, но не е нещо остро и натрапчиво.

Основният му конкурент естествено е Nuxe Reve de Miel и наистина очаквах, че в лицето на NUXE Bio Beauté ще му намеря заместител, обаче не се случи. А аз не мога да спра да ги подлагам на сравнение. Nuxe Reve de Miel за мен си остава класика, а Bio Beauté е за всички, които си падат по тенденцията за маслата за устни.


Съдържание:
Hydroxystearic / Linoleic/ Oleic Polyglycerides, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Oleic/ Linoleic/ Linoleic Polyglycerides, Hydrogenated Apricot Kernel Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Dicaprylyl Carbonate, Parfum (Fragrance), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Tocopherol, Prunus, Persica (Peach) Fruit Extract*, Rubus Ideaus (Raspberry) Fruit Extract*, Linalool [N0334/C]

* с произход от биологично земеделие.

100 % от всички съставки са от естествен произход.
45,1 % от всички съставки са от биологично земеделие.

Не съдържа парабени, минерални масла и силикон.


Като заключение ще кажа, че балсамът не е никак лош. Съставът е отличен. Приятен и лесен е за употреба. Влиза в тренда на маслата за устни, дава блестящ ефект, а също така се предлага и в два други оцветени варианта - с малини и с праскови. Ако трябва обаче да реша дали да го купя, противно на очакваното от мен, аз не съм по бляскавите устни и Reve de Miel си остава тоталният ми фаворит.


NUXE Bio Beauté | балсам за устни- 15 мл. цена: около 13- 15 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара