Essence Vs. Avon (битката на основите за очи)

Здравейте!

За основата на Avon: матира, изравнява цветът на клепача, също така е водоустойчива и удължава животът на сенките и предпазва от избледняване.

За основата на Essence: тази база е многофункционална, освен за сенки е подходяща и за коректор. Засилва цветът на сенките и предотвратява събирането на сенките в сгъвката на окото.


Започвам с недостатъците и да двете, първо тази на Аvon ми се събира в сгъвката в края на деня, странното е, че е само на едното око, явно то ми е дефектно. Харесва ми това, че е светла, така сенките изпъкват по-добре, нямам проблем с избледняване на цветовете. Това, че е матирана е готино от една страна, но от друга сенките не залепват като на тази на Essence.

За тази на Essence почвам отново с лошите неща. Тя е в някакъв нелеп жълто-оранжев цвят, което си личи изключително много ако сте с много светла кожа. Опаковката ми допада повече, защото не се налага да бъркам вътре, прави цветовете по-наситени, но това че е толкова оцветена леко променя цвета на по-светлите сенки. Като издържливост на дефектното ми ляво око се справя по-добре.


Като заключение ще кажа, че и двете основи си имат и плюсове и минуси, едната е по подходяща за подсилване на световете, другата пък за запазването им през целия ден. Ако сте със светла кожа по-добре не си взимайте тази на Essence, а ако не обичате матираната основа и бъркането с пръст тази от Avon не е за вас.

Essence I Love Stage- цена: 5,50 лв.
Avon основа за сенки- цена: 10 лв. / намалени около 5-7,50 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

5 коментара

  1. Супер снимки! Много ме дразни, че базата на Essence е толкова жълта, иначе не е лоша.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз имам базата на Avon и горе-долу ми харесва. В смисъл, матира и изравнява цвета на клепача, сенките се нанасят по-лесно, не ми се събира по сгъвките, но ми дразни на очите и към края на деня съм като излязла от "Здрач" :)

    ОтговорИзтриване
  3. Преди около година си взех базата на AVON и в началото се влюбих в нея,супер бях доволна,не се събираше в клепача при мен,дълготрайна беше и въобще нямах забележки.Обаче...след около 6 месеца ползване при опит да я нанеса просто не се разнасяше...пръсти,потупващи движения,четки,гъбички,нищо не помагаше...Просто не знам как да опиша начина, по който се се събираше на едно място и нямаше преливане,където си я нанесеш и там си стоеше,все едно беше лепило,не база.Такова нещо не ми се е случвало никога и с никоя друга основа.Не знам на какво се дължи?!А иначе в бурканчето си беше с нормална консистенция.Дори изгребах горния пласт,защото реших че може би е засъхнал,но не помогна.Накрая просто я изхвърлих и си взех коректора на ESSENCE.За сега нямам оплаквания от него,цвета също пасва на кожата ми.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз от тази на Avon бях доволна като че ли, но в началото. После установих, че седи на петна по клепача и се закача, не успява да се разнесе прецизно. И я зарязах.
    А за Есенс ... единственото,заради което не я ползвам, е цветът.

    ОтговорИзтриване
  5. Имам и двете, с тази на есенс така и не успях да се спогодба с нея. Супер бързо ми се събира в сгъвката. Тази на Ейвън преди бях доволна от нея. Но сега явно клепачите ми са започнали по-бързо да се омазняват. Чакам да ми пристигне на Nyx HD, та да я видим. Много се надявам да ми потръгне с нея :D

    ОтговорИзтриване