Review: Vichy Idealia BB cream

Здравейте!

Отново ревю на ББ крем, но този път на Vichy. Новият крем от серията Idealia е вече на пазара.

Подходящ е за уморена кожа с неравности и сивкав тен. Idealia BB cream е идеален за справяне с тези проблеми. Комбинация от грижа и грим, които трябва да изгладят бръчките, да я озарят кожата, хидратират, да намалят тъмните петна и има UV фактор 25 (което е чудесно за лятото)



Кремът е наричан "Grey Killer" , защото притежава технологията "антисиво" - придава моментален блясък и свежест на кожата благодарение на минералните пигменти с розов нюанс и активната съставка Комбуча, която се грижи за премахването в дълбочина на сивото.

Кремът се предлага в два нюанса светъл и тъмен. Странното е, че аз съм със светла кожа, а ползвам тъмния нюанс и ми пасва перфектно. За това мисля, че Vichy са решили проблема с трудния избор на цвят за светлите дами и цветът Claire ще е подходящ и за тях. 

Консистенциата наподобява тази на Rimmel Wake Me Up, доста по гъст е от ББ крема на Garnier за мазна кожа.
Не съдържа парабени, силикони и алергени, подходящ е и за дами с чувствителна кожа. На 3 ден забелязах, че има много малки светлоотразителни частички, на които определено не съм фен. Въпреки че не се забелязват прават кожата сияеща, нещо което не е подходящо за мазна кожа, според мен.


За оптимални резултати от Vichy препоръчват комбинация с крема Idealia. (него не съм го пробвала, така че няма да изразявам мнение)

Не съм доволна съм от издържливоста за ББ крем - около 4 часа (но то при мен всичко издържа горе долу толкова).  Подходящ  за кожа склонна към появяване на пигментни петна. Но не е добър за мазна кожа, 

Да поговорим за съдържанието: 
Water, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Octocrylene, Homosalate, Ethylhexyl salicylate, Dimethicone, Diisopropyl sebacate, Sucrose tristearate, Styrene/acrylates copolymer, Polysorbate 61, PEG-12 Dimethicone, PEG-8 Laurate, Carbomer, Saccharomyces/Xylinum Black Tea Ferment, Triethanol amine, Dimethiconol, Parfum, Sodium stearoyl glutamate, Sodium Hyaluronate, Alumina, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Biosaccharide Gum, Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Mica

Ето в този сайт има показана таблица с повече подробности!

Като заключение ще кажа, че не съм фен. Не е подходящ за моя тип кожа и не издържа достатъно. Но ако сте с по-суха кожа може да Ви допадне. Препоръчвам да порърсите тестер.

Vichy BB cream Idealia цена: 43 лв. | 40 ml.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара