Review: Shiseido Ibuki Gentle Cleanser

Здравейте!

Този почистваш крем на Shiseido ми беше част от коледния подарък от Jays Deen и знам, че той много го харесва, така че се надявам да не се сърди много след като ми прочете ревюто.

И не, в никакъв случай не искам да останете с впечатление още в началото, че аз не го харесвам, а даже напротив почистващият крем/пяна/мус е бомба, но има едно НО...

Това "но" възниква в мен по една единствена причина, а това е опитът, който натрупах с козметиката през последните години. Ще кажете: "Няма връзка!", но всъщност има. Оказа се, че аз вече съм използвала Shiseido Ibuki Gentle Cleanser или по-скоро нещо, което прилича почти 1 към 1 с него. Говоря за супер популярния гел/ крем/ пяна/ мус на Missha от преди 2-3 години. Дори аз го имах (имах и ревю, ама вече нямам --> тук има съвсем малка част от него). Първата ми мисъл веднага след като пробвах Ibuki Gentle Cleanser беше "това е същото".


Е, имат и доста различия в ползва на Ibuki Gentle Cleanser, но то Creamy Latte Cleansing Foam на Missha остава като една бюджетна алтернатива на Shiseido.

Основните разлики идват след като оставим на страна формулата, текстурата, аромата и действието (защото са идентични) и стигнем до крайния ефект, който при Shiseido е много по-деликатен и поносим за кожата. Формулата както се вижда от снимката е нещо между гел/ крем и мус. Прави много обилна пяна и почиства невероятно добре кожата, дори ако го използвате върху грим - с едно измиване пада всички, просто се разтваря, а с второто кожата Ви е скърцаща от чистота. Хубавото на всичко това, че не я изсушава, хем е много чиста, хем не се чувствате като стафида след това. Има деликатен ненатрапчив аромат на чисто. Подходящ е по-скоро за мазна и смесена кожа, от колкото за суха.

Може би най-големият плюс на гел/крем/муса е това, че е икономичен и не говорим, за някаква нормална икономиченост... Това нещо е ултра, мега икономично. Тази опаковка 30 мл. я използвам от Декември, не всеки ден разбира се, но си я държа в другото "у нас", защото там никога няма нещо свясно, с което да си почистя лицето.


Съдържание:
Water, Stearic Acid (стеаринова киселина), PEG-8, Myristic Acid (маристинова киселина), Potassium Hydroxide (калиев хидроксид), Glycerin, Lauric Acid (лауринова киселина), Alcohol Denat., Butylene Glycol, Glyceryl Stearate SE, Trehalose, Polyquaternium-7, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Tocopherol, Fragrance (Parfum), Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Betaine.

Като заключение ще кажа, че определено Shiseido Ibuki Gentle Cleanser е невероятно (да го наречем) нещо за почистване на кожата. Но това, че има много по-бюджетна версия (с по-добър състав) някък седи в съзнанието ми и ме спира да Ви кажа, че това е must have продукт. Ако имате възможност пробвайте го, сигурна съм, че ще Ви хареса. Има доста изгодни сетове за пътуване, които ще Ви стигнат за много дълго време.

Shiseido Ibuki Gentle Cleanser- 30 мл. цена: около 10$, за опаковката 125 мл. е 72 лв. (сетове за пътуване 3 части делукс опаковки - около 50 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. А мен питаш ли ме с 125 мл. каква мъка е... няма мърдане за половин година.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даже може и повече от половин година... ама мъката е страшна :D

      Изтриване