вторник, 26 март 2013 г.

Review: Maybelline Affiniton Mineral + подробности за минералната козметика

Здравейте!

Какво всъщност е минералната козметика? И защо е важно фон дьо тенът да бъде минерален?
Главният минус на декоративна козметика се състои в това, че тя често запушва порите, като по този начин не позволява на кожата да диша. Нередки са и алергичните реакции.
В основата на минералната козметика стои пудрата от натурални минерали - съвременните специални технологии позволяват да се получат частици 9 пъти по-малки от компонентите на обикновената пудра.

Друга особеност на тази козметика е, че тя не съдържа талк, восък, ароматизатори или консерванти – много от полускъпоценните камъни сами по себе си са антисептици.

Създателите на минералната козметика твърдят, че тя доставя в епидермиса необходимите подхранващи вещества, задържа влагата, успокоява раздразнената кожа и ускорява процеса на регенериране на клетките.

Много козметични марки използват термина “минерална козметика”. Добре е обаче внимателно да четете изброените върху опаковката компоненти, за да се уверите, че това название има място за съответния продукт.


Maybelline Affiniton Mineral не съдържа мазнини, талк, парфюми и консерванти, което го прави подходящ за чувствителна кожа.
100% микро-минерални пигменти, които позволяват перфектно сливане с тена. Консистенцията е течна и лека, оставя кожата да диша свободно.
Съдържа UV филтър 18, който предпазва кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи.


Предлага се в удобна 30 мл. стъклена опаковка с помпичка. Слива се добре с естествения цвят на кожата.


Издържа около 4-5 часа върху мазната ми кожа. Освен за мазна кожа (заради липсата на мазнини) фон дьо тенът е подходящ и за суха и чувствителна кожа.

Maybelline Affiniton Mineral- цвят: Cameo 20
                                                  цена: около 12 лв.

Хубав фон дьо тен, който освен, че прикрива несъвършенствата и се грижи за здравето на кожата.

Ползвали ли сте минерална козметика?

Love,
Snejana

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...