Кратко ръководство за пазаруване по време на разпродажба!

Здравейте!

РАЗПРОДАЖБА- най-любимата ми дума! (както и на повечето жени разбира се)
 Това е момента, в който мога да си купя безбожно скъпите обувки, който съм си харесала. Без да се чувствам прецакана от това.

Тя ме кара да изпитвам от чувство на еуфория, до остро чувство на вина.
Тя ме кара да се чувствам щастлива от това,че има 70% намаление в магазините, които аз обичам да пазарувам, но в същото време ме кара да се замисля колко всъщност са надути цените през останалата част от годината.
Щом могат да си позволят да продават кожени обувки за по 20 лв. и пуловери за 9.90лв. А в началото на сезона цените са били с по една 0 отзад.
Това като цяло убива до някъде моята шопинг треска, защото марковите дънки от Виетнам всъщност са пълен боклук и някак си това, че са намалени от 120 на 20 не ме кара да си затворя очите. Но по-добре 20, от колкотот 200, за нещо което реално струва 10.

Има два типа намаления. Сезонни и празнични.

Сезонните разпродажби са най-големи обикновено са края на зимата и края на лятото. При тях намаленията могат да достигнат до 70-80%.
 Магазините напълно сменят колекциите си, а за вас е удобен момент да попълните гардероба си за следващия сезон. За да не стават грешки и да вземете нещо, което няма да е на мода през следващия сезон, е важно да взимате базистни неща, които никога не излизат от мода или едноцветни дрехи с изчистен дизайн.
Заложете на панталони тип молив в тъмен цвят или черен блейзер. Бяла и черна тениска, потник и блуза с ръкав са нужни винаги, а разпродажбата е удобен момент да ги добавите към гардероба си. Придържайте се към едноцветните дрехи, защото макар, че флоралният принт е на мода вече 2 сезона, винаги може да изникне нова мания, за новия сезон. Така няма да се налага да купувате наново блузи, а към едноцветната тениска винаги може да добавите шал, в новия модерен десен.
От гледна точка на аксекоарите- черното винаги е на мода. Нова хубава черна кожена чанта никога не е излишна. Същото важи и за обувките.



Празнични разпродажби са обикновено по Коледа като намаленията са от 30 до 50%. Не трябва да се подвеждаме по табелите за намаления, защото само след месец ще започне сезонната разпродажба и цените ще паднат още по-надолу. Празничните разпродажби са хубави за купуване на подаръци. Но ако искате да обновите гардероба си по добре изчакайте до началото на сезонната разпродажба, а ако сте от по търпеливите в началото на пролетта има магазини, в  които намаленията стигат до 90% ( например в Outlet).




Надявам се да съм била полезна. В следващата ми публикация ще ви покажа какво си купих при последното ми пазаруване по време на зимната разпродажба.
И в кои магазини в момента има изгодни оферти.

Love,
Snejana

You May Also Like

1 коментара

  1. Ох сега видях, че е било стар пост :)
    Ще повторя че съм съгласна с мнението ти за разпродажбите де .

    ОтговорИзтриване